Telenor Fjerner Landingssider: Glemmer å Rydde Opp

Av: , May 7, 2007

Telenor har nylig fjernet sine landingssider fra Prioritet.no. Om dette skyldes “press” og oppmerksomhet fra NRK, eller om det ligger andre årsaker bak avgjørelsen vites ikke, men en ting er helt sikkert – nå har de gjort en kraftig brøler.

Om du skulle flytte, ville du da revet huset ditt og latt være å sende flyttemelding til Posten og Folkeregisteret slik at ingen hadde noen mulighet for å finne deg igjen? Neppe.

Det er på mange måter akkurat det samme som har skjedd i dette tilfellet. Telenor har bare flekka vekk alt det som finnes av landingssider. Problemet er imidlertid at disse sidene fremdeles finnes i søkemotorenes indekser, og skulle noen finne på å komme inn via en søkemotor er det slike sider som møter dem:

Siden du ser etter finnes ikke:
Beklager, siden du forsøker å nå finnes ikke hos oss. Årsak til dette kan være at adressen ikke er riktig, eller at du fulgte en lenke som ender på en side som ikke lenger finnes.

Bruk en av lenkene nedenfor for å fortsette. Du kan også melde fra om feil nederst på denne siden – det setter vi stor pris på

    • Kundeservice
    • Forsiden vår
    • Søk i dette nettstedet
    • Kart over dette nettstedet

Brukervennlig? Nei. Strategisk gjennomtenkt? Overhode ikke.

Her burde det vært kommunikasjon og rådgivning fra leverandøren av disse landingssidene, Prioritet.no, eventuelt burde Telenor tatt kontakt med en annen leverandør og forhørt seg om hva som burde gjøres.
Det Telenor burde gjort var å 301 omdirigere hver enkelte landingsside til den nærmest korresponderende “normale” siden slik at:

  1. Folk som kommer inn via søk blir presentert en fornuftig side med fornuftig innhold og:
  2. Telenor unngår å si i fra til søkemotorene om at “her finnes det ingenting å se på – ha deg vekk”

Dette er uhyre viktig folkens – om du endrer URL struktur, flytter eller sletter innhold eller hva det måtte være – om det er én ting du bør lære deg så er det å benytte 301 omdirigeringer (permanent flyttet) slik at søkemotorene og de besøkende ikke blir møtt med feilmeldingssider som dette her.

Og det er jo ikke bare Telenor som ikke følger med i timen. Odin.no og Dep.no som jo var regjeringens gamle nettsted er flyttet til Regjeringen.no – og de benytter seg av en 302 omdirigering – Midlertidig flyttet!

Prioritet.no ble forøvrig bannlyst i Google i midten av juli 2007.


Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

Din email adresse vil aldri bli publisert eller misbrukt - Bortsett fra om du legger igjen kommentarspam.
Da blir vi sinte

Ndvendige felt er merket med *

*

*

Du burde følge oss på

RSS Feed Twitter

Mailoppdatering

(dette med spam gidder vi virkelig ikke, så du kan ta det helt med ro)