Sokemotoroptimalisering.info Garantert Black Hat

Av: , July 18, 2007

Jeg må bare le. Sokemotoroptimalisering.info har som slagord “Garantert Topp 10”. Det eneste jeg kan garantere er at det brukere ser og det søkemotorer ser er vidt forskjellig.

Når så du sist en side om søkemotoroptimalisering i ren flash? Ustyrtelig festlig at de også linker til en sak på E-guiden om fusk i søkemotorer…

Om du tar en titt på kildekoden på nettstedet vil du se at det overhode ikke finnes samsvar med teksten som vises i Flash-versjonen og det som ligger i kildekoden.

Akkurat samme taktikker har blitt brukt på sokemotoroptimalisering.org (som forøvrig er registrert på samme person som sokemotoroptimalisering.info) og borsabil.no.

Og som om ikke det var nok er svært mye av innholdet som ligger i koden på Sokemotoroptimalisering.info kopiert direkte fra Wikipedia’s side om søkemotoroptimalisering. Veldig gjennomtenkt å scrape en såpass autoritær side må jeg si.

Under Referanser finnes kun et firma – Protectshop, som selger “skuddsikre vester og utstyr for sikkerhetsbransjen”. På Sokemotoroptimalisering.info kan man lese følgende:

Protectshop valgte “skuddsikre vester” som nøkkelord og etter 10 dager lå disse søkeordene på tredjeplass i Yahoo Norge og fjerdeplass på MSN. Dette av 2300 mulige treff.

2300 mulige treff? Tredje og fjerdeplass? Hvem som helst kan rangere for “skuddsikre vester” eller hvilket som helst annet stikkord om det er så liten konkurranse.

Om du kjører site:protectshop.no kommandoen vil du også se at de har brukt samme title på samtlige sider, slik at det utsetter kunden sin for stikkordkannibalisering på toppen av det hele – så noe annen trafikk enn på akkurat “skuddsikre vester og utstyr for sikkerhetsbransjen” har de garantert ikke.

Dette er riktignok ikke black hat, bare dårlig SEO.


15 kommentarer

Av Espen Liland , July 18, 2007Av Erling L. Andersen , July 31, 2007Av Even Schroder , August 6, 2007Av Even Schroder , August 6, 2007Av Erling L. Andersen , August 8, 2007Av Roar Eriksen , August 8, 2007Av Roar Eriksen , August 8, 2007Av Roar Eriksen , August 8, 2007Av Even Schroder , August 9, 2007Av Roar Eriksen , August 9, 2007Av Even Schroder , August 9, 2007Av Roar Eriksen , August 9, 2007Av Even , September 10, 2007Av Sverre Sjøthun , September 10, 2007Av Even , September 27, 2007

Legg inn en kommentar

Din email adresse vil aldri bli publisert eller misbrukt - Bortsett fra om du legger igjen kommentarspam.
Da blir vi sinte

Ndvendige felt er merket med *

*

*

Du burde følge oss på

RSS Feed Twitter

Mailoppdatering

(dette med spam gidder vi virkelig ikke, så du kan ta det helt med ro)