Bedriftsguiden Benytter Black Hat Taktikker

Av: , February 6, 2007

Jeg plukket saken om Jarle som blir truet med rettsak på Kudos – og gir i all hovedsak Jarle fullt medhold i hans påstander om denne katalogen. Men jeg ble selvsagt veldig nysgjerrig og besluttet å finne ut hvilke taktiske grep de benytter.

Om du foretar et søk i Google på Bedriftsguiden er det første som slår meg resultat nummer 3 & 4. En blog styrt av Bedriftsguiden med poster og oppdateringer som lenker videre inn til dyptliggende sider på Bedriftsguiden.no, eksempelvis:

BedriftsGuiden.no: DVD spillere, DVD brennere og DVD filmer

BedriftsGuiden.no: barneklær, babyklær, barnespill og leker

BedriftsGuiden.no: iPod spillere, iPod butikker og iPod utstyr

BedriftsGuiden.no: zoobutikker, dyrebutikker og friluftsliv

Post etter post fortsetter slik. Dette er det som kalles for en indekseringsblogg på Black Hat språket, og har kun ett formål – dype lenker inn til nyopprettede sider slik at disse blir indeksert og dermed kan rangere. I praksis en litt smartere taktikk enn kommentarspam.

Neste på listen er Jarle selv, og årsaken til advokatbrevet, og så kommer det et bra resultat.

Skal det være en Bedriftsguiden G-streng?

Skal det være en Bedriftsguiden g-streng?

Så følger noen ganske så drøye pressemeldinger, tett fulgt av en rekke spammete foretak, og kronen på verket er vel denne – en indekseringsblogg for indekseringsbloggen – eventuelt de over 500 resultatene for “bedriftsguiden porn” eller over 5400 treff for “bedriftsguiden casino“!

Til å være “Norges mest brukte søkemotor” og “Landets mest besøkte nettsted for næringslivet” må jeg si de har en meget dubiøs lenkeprofil…

For ordens skyld, før jeg også får et advokatbrev slengt i ansiktet, påberoper jeg meg herved Norges grunnlov § 100:

Trykkefrihed bør finde Sted. Ingen kan straffes for noget Skrift af hvad Indhold det end maatte være, som han har ladet trykke eller udgive, medmindre han forsetligen og aabenbar enten selv har viist, eller tilskyndet andre til Ulydighed mod Lovene, Ringeagt mod Religionen, Sædelighed eller de constitutionelle Magter, Modstand mod disses Befalinger, eller fremført falske og ærekrænkende Beskyldninger mod nogen. Frimodige Yttringer om Statsstyrelsen og hvilkensomhelst anden Gjenstand ere Enhver tilladte.

Takk.


4 kommentarer

Av DreyerMedia , February 7, 2007Av Admin , February 7, 2007Av DreyerMedia , February 7, 2007Av Admin , February 7, 2007

Legg inn en kommentar

Din email adresse vil aldri bli publisert eller misbrukt - Bortsett fra om du legger igjen kommentarspam.
Da blir vi sinte

Ndvendige felt er merket med *

*

*

Du burde følge oss på

RSS Feed Twitter

Mailoppdatering

(dette med spam gidder vi virkelig ikke, så du kan ta det helt med ro)