25 Gratis SEO Verktøy

Av: , January 14, 2010

I 2007 publiserte vi en liste med 7 fantastiske FireFox Plugins som fort ble våre hyppigst brukte favoritter. I denne posten tar vi en massiv gjennomgang av 25 forskjellige gratisverktøy som kan hjelpe deg med litt av hvert…

Analyseverktøy

Google Analytics – Med lanseringen av Google Analytics i 2005, og med utallige oppdateringer for forbedringer siden, er det ingen grunn til at du skal sitte med aldeles elementære loggbaserte system. En av våre desiderte favoritter som anbefales på det aller varmeste.

Piwik – Dette er en kjempeflott pakke for de av dere som ikke ønsker å dele alle deres opplysninger med Google. Den er Open Source, og dermed helt gratis. Muligens ikke fult så sofistikert som Google Analytics, men det er prisen du betaler for personvern;)

Konkurrentanalyseverktøy

Alexa – Tallene fra Alexa skal på ingen måte oppfattes som 100% troverdige, skal definitivt taes med både en og to klyper salt, men Alexa kan være et nyttig verktøy for å få et innblikk i trendutvikling mellom nettsted i samme bransje som også har noenlunde samme publikum.

Compete.com – Lar deg sammenligne nettstedet ditt med til konkurrentene. Dette er mye det samme som Alexa for meg, så igjen – et par klyper salt og sunn fornuft.

Quantcast – Quantcast er bra fordi hvis du heldig vil du faktisk finne en webmaster som limt Quantcast koden på sitt nettsted, og dette gjørat du får nøyaktige beregninger på hvor mye trafikk de får. En definitiv favoritt over Compete og Alexa, og trekløveret i sammen vil faktisk kunne gi deg en rimelig nøyaktig indikasjon på hvordan du selv ligger an.

Google Trends for nettsteder – En trendanalyseverktøyet fra Google kan minne litt om de tre siste, men dette verktøyet returnerer bare data for nettsteder med et svært anstendige mengder trafikk, så i de fleste tilfeller lite aktuelle for norske forhold.

Stikkordanalyse

Google Search Insights – viser søkeordtrender, hotte kategoriserte søkeord, og topp geografiske regioner for et søkeord.

AdWords Keyword Research Tool -lar deg skrive inn en URL og viser deg hvilke søkeord Google mener at siden skal være målrettet mot. Ikke spesielt imponert over dette, men kan sikkert være greit for enkelte.

MSN adCenter Labs – Tilbyr mange robuste søkeord verktøy. Disse verktøyene omfatter alt frastikkordanalyser til demografiske anslag.

Enda mer finner du på Søkeord & Innhold: Slik Lager Du en Stikkordanalyse

Link Analyse-verktøy

SEO Toolbar – Importerer data fra ulike kilder og gjør det ganske enkelt å sammenligne websider mot hverandre.

SEO for Firefox – Import nyttige data (inkludert antall linker og linker til kildedata) rett inn i Google og Yahoo søkeresultater. Stor favoritt her i gården!

Yahoo Site Explorer – En klassiker. Dette er en ganske enkelt linkanalyse funksjonen fra Yahoo!. Det gir deg veldig grunnleggende informasjon om hvor mange linker et gitt nettsted har, men er alikevel blandt de beste tilgjengelige ettersom Google trakk tilbake en haug med informasjon som nå kun er tilgjengelig for den enkelte webmaster via Google Webmaster Tools.

Blogstorm Link Analysis Tool (Beta) – Dette nedlastbare verktøyet er fremdeles i beta testing. Det benytter seg av Yahoo! for å hente inn alle sider indeksert for et gitt nesttsted, og henter samtidig inn all tilgjengelig linkinformasjon forde aktuelle sidene. Det lar deg også kjøre “drill down” på inntill 2 nivåer – ser meget lovende ut, og skal definitivt testes.

Generelle SEO Verktøy

SEO Chat – Disse verktøyene er en smule utdaterte, men SEO Chat tilbyr fortsatt et meget bredt utvalg av verktøy som er flott for SEO.

SEOmoz – Mens den betalte delen hos SEOmoz er svært omfattende og usansynlig bra har de også gratisversjoner tilgjengelig. Selv om man ikke får på langt nær så mange muligheter med et gratisabonnement syns vi fremdeles at deres gratisverktøy er mye bedre enn de fleste betalte verktøy som er tilgjengelige på markedet.

IWebTool – Tilbyr noen veldig gode verktøy. En av mine personlige favoritter er back-link-sjekkeren.

List of Social Bookmarking Sites – Denne siden inneholder fabelaktig oversikt over sosiale bookmarking websider – men desverre ingen kun for Norge.

Web Tool Hub – Free Web Tools bygget for å hjelpe webmastere i å utforme og tilpasse deres nettside(r) for søkemotoroptimalisering med ulike søkemotorer.

On-Page SEO Verktøy

Funnel Web Profiler – Digital Synlighet er et uttykk som ble introdusert av Online Services for noen år tilbake som et mål på teknisk kvalitet på et nettsted med fokus på det som skal til for å rangere i søk. De kjøpte en utviklingslisens av denne pakken og har gjort endringer opp igjennom årene, men i utgangspunktet er dette nøyaktig samme programmet – men denne er helt gratis, og du får med deg mitt spesialutviklede oppsett som jeg laget i min tid hos Synlighet.no (og som jeg vil våge å påstå er, etter det jeg har sett, mer nøyaktig enn Online Services’.)

Meta Tag Analyzer – SeoCentro designet denne Metakode analyseverktøy for å hjelpe nettredaktører analysere sine nettsider. Denne søkemotoren optimeringsverktøyet analysere ikke bare Metakoder men prøv å bruke samme edderkoppen teknologi som søkemotorer edderkoppene dem selv.

Search Engine Spider Simulator – Dette verktøyet vil undersøke en nettside på samme måte som en søkemotor-spider gjør, og vise resultater.

Xenu Link Sleuth – Dette er en desidert personlig favoritt for meg. Xenu link Sleuth er et utmerket verktøy for å se etter brutte linker internt på ditt nettsted. Dette verktøyet har hjulpet meg i mange situasjoner, særlig med nettsteder som er alt for massive til å se etter brutte linker manuelt.

PageRank Checking Tool – et flott verktøy for å sjekke en nettsteder pagerank.

Reciprocal Link Checker – Dette verktøyet er et meget godt verktøy for å kontrollere at de du bytter linker med faktisk linker tilbake til deg, og kan spare deg for mye tid om du ellers foreta manuelle sjekker med gjevne mellomrom.

Inner PageRank Checker – Dette verktøyet kontrollerer alle PageRank går til din indre sider. Dette er en fin måte å sjekke enten ditt eget eller dine konkurrenters nettstedet for PR.
1 kommentarLegg inn en kommentar

Din email adresse vil aldri bli publisert eller misbrukt - Bortsett fra om du legger igjen kommentarspam.
Da blir vi sinte

Ndvendige felt er merket med *

*

*

Du burde følge oss på

RSS Feed Twitter

Mailoppdatering

(dette med spam gidder vi virkelig ikke, så du kan ta det helt med ro)