Fantastisk Innhold som Selger & Rangerer

Av: Sverre Bech-Sjøthun, March 10, 2007

Glem alt du har lest om tekstkriving for søkemotoroptimalisering. Seriøst. Det er bare en ting som teller, og det er kunsten å kommunisere med dine kunder på en engasjerende og selgende måte.

Da jeg begynte med søkemotoroptimalisering var jeg helt besatt med stikkordforekomst. Jeg kunne sitte å analysere konkurrenters stikkordtetthet i det uendelige, gjerne ved hjelp av Web Position, foreta helt anale justeringer; flytte stikkordet mitt litt lengre opp, legge det til en gang til helt i bunnen, legge det i H1 samtidig som jeg gjentok det i en B tag rett under…du ser tegningen.

Tror du dine besøkene bryr seg om slik? Selvsagt ikke. Dine besøkende er noen navlebeskuende egoistiske beist og bryr seg kun om seg selv og hvor fort de kan få tilfredsstil sine behov.

De driter i deg og ditt firma – hva du kan gjøre og hva du kan tilby.

Den aller største brøleren du kan gjøre på ditt nettsted er å skrive om ditt firma. Dine besøkende kommer for å finne løsninger på sine problem og dekket sine behov.

Når det gjelder tekstskriving er “du” det mest kraftfulle ordet som finnes. Så kutt ut alt tullet med om hva “vi kan gjøre for våre kunder” og “Vårt firma er markedsledende innen vår bransje”, for det eneste du oppnår er å fremmedliggjøre dine kunder.

Men hva med posisjoner i søk da?

Etter at Google introduserte PageRank og senere TrustRank i tillegg til LSI har effektiviteten av slike sidejusteringer avtatt dramatisk. Og etter min mening er dette utelukkende positivt.

Det betyr at du kan konsentrere deg om det som virkelig betyr noe, og det er å levere fantastisk innhold som faktisk selger i stedenfor å ødelegge konverteringsrater med sider som er proppfulle av rare formuleringer, fete typer midt inni et avsnitt for å øke rangeringspotensialet, egne sider for entalls og flertallformer av samme ord og så videre.

På den andre siden oppstår utfordringen i å bygge opp autoriteten til ditt nettsted ved å få flere linker fra andre relaterte og autoritære nettsted. Men saken er jo den at har du interessant innhold som faktisk går an å lese – og som folk faktisk ønsker å lese, da får du linker.

Skift fokus og få flerdoblet omsetningen din

For en tid tilbake ble jeg kontaktet av en kar som driver et nettsted hvor han solgte hotellovernattinger og flybilletter til London. Han sa han slet en del med å få sidene sine skikkelig optimalisert, men enda verre var det at den trafikken han fikk inn ikke konverterte spesielt bra.

Han visste at han hadde en hel del kvinner inne på sidene sine, og ved å skrive en egen side om “Romantisk Weekend i London” eksploderte antall bestillinger.

Produktet var nøyaktig det samme som før, men fokuset spilte på folks følelser. Tekstene, underbygd med romantiske bilder, var det som skulle til for å få salget til å ta av.

Når sist skrev du for dine kunder i stedenfor om deg selv?


5 kommentarer

Av Eivind , March 10, 2007Av Admin , March 10, 2007Av Websiden , May 26, 2007Av Bjørn Are Solstad , May 29, 2007Av Dieter , December 31, 2007

Legg inn en kommentar

Din email adresse vil aldri bli publisert eller misbrukt - Bortsett fra om du legger igjen kommentarspam.
Da blir vi sinte

Ndvendige felt er merket med *

*

*

Du burde følge oss på

RSS Feed Twitter

Mailoppdatering

(dette med spam gidder vi virkelig ikke, så du kan ta det helt med ro)