Black Hat Skemototoptimalisering p Norsk!
Nå tar vi endelig oppdrag igjen! Nå kan du bestille SEO Tilstandsrapport!

Linkbaiting & Lenkebygging

Annethvert år blir det foretatt en verdensomspennende undersøkelser i regi av SEOmoz på søkemotorenes rangeringskriterier, og i henhold til denne utgjør linker så mye som hele 66%. I følge samme undersøkelse er linkbaiting & viral markedsføring de aller mest effektive metodene for å forbedre seg på dette punktet.

Innkommende linker til ditt nettsted er derfor det desidert viktigste rangeringskriteriet til søkemotorene, og du kan se på en link som en stemmeseddel for ditt nettsted. Verdien av en link bestemmes av flere faktorer:

  • Lenkepopularitet – Antall linker
  • Kvaliteten på linkene – Linker fra kvalitetsnettsted
  • Hva disse linkene sier om deg – Linkteksten

Det er med andre ord ikke om å gjøre å skaffe seg flest mulig – her gjelder prinsippet om kvalitet over kvantitet: Dess flere du har av høyest mulig kvalitet, med mest mulig målrettet linktekst, dess bedre vil du rangere.

Linkbaiting er, på samme måte som viral markedsføring, en prosess for å tiltrekke seg flere linker, og benytter seg av flere disipliner, slik som sosiale medier, godt, gammeldags PR-arbeid og ikke minst originale ideer og kreativitet. Målet er å produsere innhold som dine besøkende ”bare må” linke til, ”bare må” sende til sine venner og kjente.

Posisjonsrapport over tid – resultat av linkbaiting

På kort sikt vil du få økt bevissthet og merkevarekjennskap blant dine besøkende, og på grunn av det økte antall linker inn, vil du nyte godt av denne type promotering på lang sikt også, i form av betydelig høyere besøkstall fra søkemotorenes ubetalte søkeresultater.

Selv om vi selvsagt ikke kan garantere like resultat hver gang har vi i de mest ekstreme tilfellene sett en økning på over 1200% – og vi mener det skal godt gjøres å finne mer effektive metoder for markedsføring enn dette.

Pssst!

Sverre Bech-Sjøthun

Nå tar vi endelig oppdrag igjen, så ta kontakt med:

Senior Strategiker Sverre Bech-Sjøthun for en hyggelig og uforpliktende prat på:

mobil: (+47) 90 19 29 82
sverre (a) blackhatseo.no

Eller les mer om våre prisvinnende strategier:
Øk Dine Kunnskaper